nieuws


 • bezoek club Brugge

  February 12, 2020 10:29

  Vandaag bezochten we de blauw-zwarte kant van het stadion te Brugge. Voor sommige leerlingen een hoogtepunt, voor anderen een pijnlijk moment (zeker voor diegegen die supporteren voor een andere ploeg). Niettegenstaande sommige vooroordelen toch alweer een geslaagde namiddag op stap met het internaat.

  Lees meer
 • In Flanders Fields museum

  February 5, 2020 13:51

  Vandaag een stukje cultuur en geschiedenis op het programma.

  We trokken met de bus ruchting Ieper voor een bezoek aan het "In Flanders Fields" museum. De leerlingen konden met eigen ogen zien hoe het er in deze woelige tijden aan toe ging en wat de impact van oorlog op een mensenleven inhoudt.

  Een namiddag om eventjes stil bij te staan.

  Lees meer
 • Dag van de opvoeder

  February 5, 2020 10:50

  5 februari dag: van de opvoeder

  Vandaag zetten we de opvoeders eens extra in de bloemetjes. Dagdagelijks zetten zij zich in om het onze leerlingen zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Organiseren van activiteiten, een luisterend oor bieden, zorgen voor een goede groepssfeer, hulp bij schoolwerk, ... ze doen het allemaal.

  Zet ook zelf Auke, Eloïse, Julie en Lesley eens "in de bloemetjes" door het sturen van een leuk bericht, het geven van een compliment of gewoon een "like" op dit bericht.

  Ze verdienen het !!!

  Ook het internaat zelf is hen niet vergeten, maar hun geschenkje blijft nog heel even een verrassing ...

  Lees meer
 • foto van de maand januari

  February 3, 2020 14:36

  Een nieuwe maand, een nieuwe foto. Deze keer zijn het onze "Power-girls" die in de prijzen vallen.

  Lees meer
 • fitness

  January 29, 2020 14:33

  De maand januari sluiten we af met een opnieuw sportieve activiteit (wie zegt dat er in het internaat niet bewogen wordt ?!?). Vandaag kon iedereen zich uitleven in de fitnesszaak. Er was voor elk wat wils. Zo zie je maar dat de jeugd van tegenwoordig ook soms de gsm aan de kant kan laten liggen.

  Lees meer
 • "Jump Up"

  January 23, 2020 14:31

  Met een heuse coach binnen het internaatteam, kan het niet anders dan dat er af en toe fysieke inspanningen geleverd worden door onze leerlingen. De trampolines stonden klaar, nu de leerlingen nog en springen maar ...

  Lees meer
 • De boog moet niet altijd gespannen staan

  January 22, 2020 14:29

  Acrobatie ten top vanavond. Enkele leerlingen probeerden enkele piramides uit en slaagden erin verschillende formaten op te bouwen.  Geniet van het spektakel.

  Lees meer
 • Spelletjesavond

  January 20, 2020 14:26

  Onze stagiaire Aline organiseerde vanavond een heuse spelletjesavond. De leerlingen moesten verschillende opdrachten tot een goed einde brengen. Dit lukte en voor Aline was het een geslaagde activiteit.

  Lees meer
 • DJ Theuninck

  January 16, 2020 14:25

  "DJ Theininck" is in the house ...

  De leukste momenten zijn soms deze die spontaan ontstaan. Verbindt Mr. Theuninck zijn gsm met een box en je krijgt er een mini-party voor in de plaats.

  Lees meer
 • Muurklimmen

  January 15, 2020 14:20

  Ontspanning kan ook inspannend zijn. In de optiek van hoog en droog gingen we vandaag naar De Panne om te muurklimmen. Wie had geen last van hoogtevrees en geraakte tot helemaal bovenaan ?!? Bekijk het hier ...

  Lees meer