Visie

Ons internaat aan de IJzer is een plek waar jongeren uit verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Wij geloven in de kracht van diversiteit en het belang van inclusie. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht gender, afkomst, religie of seksuele geaardheid.

Ons doel is om een thuis te bieden waar jongeren zich veilig en geborgen voelen. Een plek waar ze kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn. Huiselijkheid is dan ook een belangrijke waarde voor ons. We willen een sfeer creëren waarin jongeren zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. Hierbij hoort ook een gezellige en comfortabele leefomgeving.

Wij willen onze jongeren ondersteunen op verschillende vlakken. Naast studiebegeleiding bieden wij ook persoonlijke begeleiding. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hun eigen talenten en interesses kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hierbij kijken we naar de individuele behoeften van elke jongere en bieden we ondersteuning op maat.

Respect is een fundamentele waarde voor ons. We verwachten dat onze jongeren respectvol met elkaar omgaan en elkaar accepteren zoals ze zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor een prettige sfeer op het internaat, maar ook voor de ontwikkeling van de jongeren. Wij willen hen leren om open te staan voor andere culturen en achtergronden en om te gaan met verschillen.

Ten slotte vinden wij de fysieke leefomgeving belangrijk. Een schone en veilige omgeving is essentieel voor het welzijn van onze jongeren. Wij zorgen voor een hygiënische omgeving waarin onze jongeren zich kunnen concentreren op hun studies en zich thuis kunnen voelen.

Ons internaat aan de IJzer is een plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en verantwoordelijke individuen. Wij willen onze jongeren inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken.

Missie

Optimaal studieklimaat

Je leerstof instuderen, huistaken maken, lessen voorbereiden, lectuur en opzoekwerk zijn je voornaamste taken tijdens de dagelijkse verplichte studie. Je kan gebruik maken van het internet. Het team van opvoeders staat in voor de begeleiding.

Zinvolle vrijetijdsbesteding

Ontspanning op locatie

Elke woensdag trekken we er op uit met de internen. Na het middagmaal stappen we de bus en vertrekken we richting onbekende. De woensdagnamiddagrecreatie is tot het laatste moment een goed bewaard geheim en omvat een gezonde mix van sportieve, culturele en pedagogische aspecten.

Ontspannen in "Het Speeldorp"

keuze uit biljarten, tafelvoetbal, volksspelen, tafeltennis, gezelschapsspelen, knutselen of op de PlayStation, ... . Beleef gewoon een gezellige tijd onder vrienden in de"chill-room".

Ontspanning 's avonds

Na de studie is er voldoende tijd om voor het slapengaan gebruik te maken van de faciliteiten in het internaat.

Verzorgde maaltijden

's Ochtends is er een heerlijk ontbijtbuffet voorzien, samengesteld door de opvoeders en mee verzorgd door Carine.

Voor het middagmaal bereiden de leerlingen dagelijks zelf hun lunchpakket voor, op maandag wordt dit van thuis meegebracht.

's Avonds wordt dagelijks een vers bereide maaltijd voorzien, aan huis geleverd door Mi Gusta.

Wat bieden wij ?

Waarom kiezen ouders en jongeren voor ons internaat ?